Arhiv dogodkov

18. maj 2019, Ljubljana, Svetovni dan ankilozirajočega spondilitisa: “Gibanje dodaja življenju!”

V jutranjih urah smo se zbrali na Prešernovem trgu, kjer smo dan pričeli z vodeno vadbo pod vodstvom fizioterapevtke. Po odlični telovadbi smo mimoidočim nudili nasvete, kako si pomagati pri revmatičnih obolenjih ter poudarjali pomen redne telesne aktivnosti. Skozi celoten dogodek smo pridno telovadili, ter vabili ljudi, da se nam pridružijo.,

13. april 2019, Begunje na Gorenjskem, Lambergh Chateau & Hotel, strokovno srečanje “Podobna biološka zdravila“

Program (pdf format)

20. oktober 2018, Moravske toplice, strokovno srečanje "Vnetne revmatične bolezni in pridružena obolenja"

Dne 20.10.2018 smo se zbrali na sončno soboto v Moravskih toplicah, kjer smo s strokovnjaki iz različnih področij združili svoje znanje in obogatili program.

12. oktober 2018, Svetovni dan revmatikov, bolnišnice po Sloveniji

Svetovni dan revmatikov smo obeležili v Bolnišnici dr. Petra Držaja, Splošni bolnišnici Celje ter tudi v Splošni bolnišnici Novo mesto, kjer so imeli stojnico z materiali kar dva dni.

Zelo dobro je bila obiskana stojnica v avli Splošne bolnišnice v Celju, kjer je zdravstveno osebje revmatološke ambulante svetovalo in informiralo ljudi o zgodnji prepoznavi in zdravljenju revmatičnih bolezni. Dogodek je bil dobro obiskan, ker je bil oglaševan na radiju, časopisu in internetu. 

V Ljubljani so se na stojnici izmenjali strokovnjaki različnih profilov od fizioterapevtov, delovnega terapevta, medicinskih sester ter revmatologinje. Obiskovalci so pridobili širok nabor informacij usmerjenih na njihovo težavo.

1.-3. oktober 2018, Cankarjev dom Ljubljana, Festival za tretje življenjsko obdobje

Vse tri dni smo obiskovalcem nudili informacije o revmatičnih boleznih. Strokovnjaki so na stojnici nudili podrobne nasvete za njihove težave ter izboljšanje kvalitete življenja. Na voljo so jim bili tudi številni pisni napotki.

Izjemen obisk predavanja »Kaj revma je in kaj revma ni« je pokazal, da ljudje potrebujejo in želijo izvedeti več o revmatičnih boleznih, njihovi prepoznavi in zdravljenju.

29. maj 2018, Razvojno izobraževalni center Novo mesto

Poleg predstavitve kampanje “Ne odlašaj poveži se že danes ” je obiskovalce podučila dr. Perdan Pirkmajer o razlikah med vnetno revmatično boleznijo ter osteoartrozo ter pomenom dobrega multidisciplinarnega sodelovanja. Delovna terapevtka Barbka Huzjan je spodbudila debato z aplikativno predstavitvijo delovne terapije.

Po končanem dogodku se je razvila konstruktivna debata, kako omogočiti bolnikom iz Dolenjske regije obisk pri delovnem terapevtu, o pomenu vključevanja medicinskih sester ter fizioterapevtov v njihovo obravnavo. Predsednik Društva revmatikov Slovenije je predstavil možnost obiska učnega stanovanja, kjer so na voljo pripomočki, ki lahko izboljšajo kakovost življenja bolnikov. Dogodku sta se pridružili revmatologinja dr. Žužek Tanja ter medicinska sestra Helena Peterle iz Splošne bolnišnice Novo mesto.

19. maj 2018, Ljubljana, Prešernov trg

Na Prešernovem trgu smo se pridružili Društvu revmatikov Slovenije pri obeležitvi svetovnega dneva ankilozirajočega spondilitisa (Imam As. Kako naprej?). Mimoidoče smo osveščali o pomenu zgodnje prepoznave vnetnih revmatičnih boleznih v okviru kampanje Ne odlašaj poveži se že danes.

19. maj 2018, Zdravilišče Dobrna

Kampanja je bila predstavljena revmatologom iz celotne Slovenije na njihovem strokovnem srečanju.

7. maj 2018, Zdravstveni dom Kočevje

Kampanja je bila predstavljena zdravstvenemu osebju. Dr. Ostrovršnik je imel predavanje z naslovom »Kdaj pri sklepni bolečini posumimo na vnetno bolezen«. Zelo dober odziv poslušalcev, ki so se aktivno vključili v diskusijo z lastnimi primeri iz prakse.

21. april 2018, papirnica Konzorcij Ljubljana

Na sončno soboto, v prijetnem ambientu med knjigami se je odvijal dogodek namenjen zgodnji prepoznavi revmatičnih bolezni. Dogodek smo posneli v edukacijske namene in si ga lahko ogledate na tej povezavi.

17. do 19. april 2018, sejem MEDICAL Gornja Radgona

Ljudje s težavami s sklepi so obiskali našo stojnica na pomurskem sejmu. Na predavanju so dobili praktične napotke, kako si lahko v vsakdanjem življenju pomagajo s pripomočki iz lastnega gospodinjstva.

17., 18. marec 2018, sejem ALTERMED Celje

Obisk stojnice je bil dober. Obiskovalci so pokazali visoko zanimanje za fibromialgične težave, revmatoidni artritis, luskavico. Večina ljudi, ki se je ustavila na stojnici je imela težave s sklepi. V nedeljo je predavala dr. Katja Perdan Pirkmajer o razliki med osteoartrozo in revmatoidnim artritisom, vplivom hrane na protin ter zdravljenju vnetnih revmatičnih bolezni. Poslušalce je zanimal način zdravljenja z zdravili ter nefarmakološke možnosti izboljšanja težav.

17. marec 2018 Zdravilišče Laško, Strokovno srečanje "Koža in sluznice v revmatologiji"

Program (pdf)

16., 17. marec 2018, Schrottovi dnevi, Cankarjev dom

Izbrane zdravnike in farmacevte smo seznanili s kampanjo »Ne odlašaj poveži se že danes«. Takšen način osveščanja javnosti se jim zdi ustrezen, prepoznali so tudi pomen napotitve bolnikov na Društvo revmatikov Slovenije.

31.1.2018, stojnica v avli UKC Maribor, “Ne odlašaj poveži se že danes"

31.1.2018 je Društvo zdravstvenih so/delavcev v revmatologiji v sodelovanju z Društvom revmatikov Slovenije izvedlo prvi dogodek z namenom ozaveščanja pacientov in svojcev glede zgodnje prepoznave revmatičnih bolezni. Glavni moto kampanje je “Ne odlašaj poveži se že danes” in je del evropske kampanje Don´t delay connect today, ki poteka pod okriljem evropske lige za boj proti revmatizmu (EULAR).
Odziv obiskovalcev in bolnikov je bil zelo dober, iskali so informacije, ki so jih na stojnici tudi prejeli, tako ustne kot v obliki pisnega materiala.

20.1.2018, M HOTEL Ljubljana

Delavnice s področja obravnave revmatoloških bolnikov, ki se zdravijo z biološkimi zdravili
Program
Predavanje Aplikacia bioloških zdravil v dnevni bolnišnici

Close Menu