Informacijsko gradivo

Kongres EULAR 2021ponovno virtualno

Mesečno poročilo in spremljajoča infografična predstavitev »EULAR-jeve zbirke podatkov COVID-19« z dne 1.10.2020, evropske baze podatkov za pediatrijo in odrasle – v sodelovanju z Evropskim društvom za pediatrično revmatologijo (PReS) – spremljanje in poročanje o “Coronavirusni bolezni 2019” (COVID-19 ), pri bolnikih z revmatičnimi in mišičnoskeletnimi boleznimi. (pdf format, EN).

Tedensko poročilo in spremljajoča infografična predstavitev »EULAR-jeve zbirke podatkov COVID-19« z dne 18.5.2020, evropske baze podatkov za pediatrijo in odrasle – v sodelovanju z Evropskim društvom za pediatrično revmatologijo (PReS) – spremljanje in poročanje o “Coronavirusni bolezni 2019” (COVID-19 ), pri bolnikih z revmatičnimi in mišičnoskeletnimi boleznimi. (pdf format, EN).

Prvo tedensko poročilo in spremljajoča infografična predstavitev »EULAR-jeve zbirke podatkov COVID-19«, evropske baze podatkov za pediatrijo in odrasle – v sodelovanju z Evropskim društvom za pediatrično revmatologijo (PReS) – spremljanje in poročanje o “Coronavirusni bolezni 2019” (COVID-19 ), pri bolnikih z revmatičnimi boleznimi. (pdf format, EN).

EULAR: Uporaba hidroksiklorokinina pri bolnikih z lupusom najverjetneje ne preprečuje okužbe s COVID-19. (pdf format, EN).

EULARjeva priporočila za bolnike v zvezi s COVID-19, video (povezava, EN)
Prevod priporočil na videu po straneh:
1. Priporočila za revmatološke bolnike ob izbruhu pandemije COVID-19
2. Ne prenehajte jemati in ne zmanjšujte odmerka imunsko zaviralnih zdravil, razen če vam zdravnik zaradi posebnega razloga ne določi drugače.
3. Pri izbranem zdravniku ali revmatologu se posvetujte ali je vaš redni revmatološki pregled nujno potreben oziroma ali se lahko prestavi brez posledic, izvede po telefonu ali s pomočjo kakšne druge naprave na daljavo.
4. Če imate simptome okužbe s COVID 19 se boste morda morali testirati na koronavirus. Sledite nacionalnim navodilom glede dostopa.do zdravstvene oskrbe.
5. Če ste okuženi s COVID-19 se posvetujte s svojim zdravnikom ali revmatologom glede vašega zdravljenja.
6. Cepite se v celoti v skladu s priporočili EULAR in/ali nacionalnimi smernicami.
7. Sledite navodilom vaših nacionalnih javnih zdravstenih sistemov.
8. Zaščitite sebe in druge

EULARjev poziv oblikovalcem politike v EU.  (povezava, EN)

EULAR informacije o kongresu 2020 (pdf format, EN).

Predsednik EULAR: Uporaba antimalarikov za boj proti COVID-19 odpira ključna vprašanja za revmatološko skupnost v Evropi (pdf format, EN).

EULAR je izdal prva poročila v zvezi z atritisom in COVID-19 v Italiji (pdf format, EN).

Posodobljena priporočila EULAR 2019 za cepljenje odraslih bolnikov z vnetno revmatično boleznijo (povezava, pdf format, EN).

Priporočila Evropske lige za boj proti revmatizmu za temeljno usposobljenost zdravstvenih delavcev v revmatologiji (povezava, pdf format, EN).

EULAR novice: Priporočila temelje usposobljenosti zdravstvenih delavcev v revmatologiji (povezava, pdf format, EN).

Prijavite se na mesečne novice EULAR (povezava, EN).

RheumaMap: Raziskovalna strategija za spreminjanje/izboljšanje življenja ljudi z mišično-skeletnimi boleznimi (povezava, pdf format, EN).

Knjižica o podobnih bioloških zdravilih – smernice za medicinske sestre (pdf format)

Zloženka-vnetne revmatične bolezni (pdf format)

Dihalne vaje

Zdravo življenje (pdf format)

Način življenja (pdf format)

Zdrava prehrana (pdf format)

Telesna dejavnost (pdf format)

Hoja (pdf format)

Plavanje in vadba v vodi (pdf format)

Ples (pdf format)

Telovadba doma (pdf format)

Kolesarjenje (pdf format)

Tai chi, qigong, joga in pilates (pdf format

Close Menu